Graag zou ik mij middels dit korte stukje even willen voorstellen.

Mijn naam is Michiel de Boer, 28 jaar en woonachtig in Leeuwarden. Ik ben opgegroeid in Kimswerd, een dorp waar ik ook nog altijd graag kom. In mijn vrije tijd mag ik graag aandacht besteden aan voetbal & kaatsen. Begin dit jaar ben ik begonnen als teammanager bij Sc Heerenveen C1. Elke zaterdag rijden we het gehele land door om tegen andere BVO’s te spelen. Daarnaast heb ik ook al een flink aantal jaren een seizoenkaart van Heerenveen. Ook zit ik in het kaatsbestuur van de kaatsvereniging van Kimswerd, K.v. de Helfrichs. Daarnaast vind ik wielrennen ook geweldig. Om naar te kijken, maar ook vooral om het zelf te doen! Afgelopen zomer ben ik voor een goed doel, Stichting Doch Dyn Dream, van Kubaard naar Parijs gefietst. Een geweldige ervaring waar ik ook veel plezier aan heb beleefd.

Nadat ik een aantal jaren als Kees in Terherne heb rondgelopen op het Avontureneiland van Kameleon Terherne, heb ik ongeveer drie jaar geleden besloten dat ik graag in het onderwijs wil gaan werken. Op het avontureneiland was het geweldig, maar het werken in het onderwijs vind ik nog leuker. Het dagelijkse contact met de kinderen, de band die je met de kinderen kunt opbouwen en samen een plan afspreken en dat samen met het kind proberen te bereiken. Het werken in het SBO is iets wat ik altijd al graag heb willen doen. Nu deze mogelijkheid zich dan ook voordoet, wil ik er ook alles aan doen om het voor de kinderen tot een succes te maken. Dat is uiteindelijk waar het om draait!

De eerste dagen die ik tot nu toe heb meegemaakt op WetterWille, heb ik al geproefd dat het een erg leuke school is met veel aandacht voor het individuele kind. Elk kind mag er zijn en dat is voor mij persoonlijk ook een belangrijke waarde. Mocht u ook even met mij persoonlijk kennis willen maken, schroom dan niet even langs te komen in de klas. Ik ben elke dag van de week wel aanwezig!

 

Oh, wat had die Sinterklaas gister een pech! Sinterklaas was van plan om, net als zijn Pieten op de fiets naar WetterWille te komen maar kreeg pech. Gelukkig schoot meester Otto van Sinne te hulp en bracht de Sint veilig in zijn zijspan naar de Simmerdyk. Op het schoolplein van WetterWille stonden de kinderen klaar om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen. In de grote zaal, die prachtig versierd was samen met de dames van de Ouderraad hebben we met elkaar gezongen en sportieve kunstjes met de Pieten gedaan. De foto’s van deze dag zijn te bewonderen op onze website www.sbowetterwille.nl.

In het menu bij: HOME

Zo als gewoonlijk gaan we geruisloos over van het Sinterklaasfeest naar het Kerstfeest. Als we de Sinterklaasversiering weer opgeruimd hebben, komen we met de kerstbomen en andere versiersels tevoorschijn. Komende woensdag komen de dames van de Ouderraad ons hier wederom bij assisteren.

We sluiten dit jaar af met het Kerstfeest op donderdag 17 december. Het definitieve programma voor deze dag krijgt u nog. Het is wel een volledige schooldag (8.30-14.45 uur).

Vrijdag 18 december hebben alle leerlingen vrij in verband met scholing voor het team. De Kerstvakantie is tot en met 3 januari 2016. Op maandag 4 januari verwachten we alle leerlingen weer op school!

Vorige week vrijdag hebben de leerlingen van de groepen E en F hierover al een brief meegekregen en het zal veel van de andere ouders ook niet zijn ontgaan. Vanaf maandag 30 november heeft meester Chris Wielinga gebruik gemaakt van een interne overplaatsing binnen Odyssee. Hij is maandag begonnen op de Wyken. Gelukkig hebben wij weer een meester gevonden voor de groepen E en F. Zijn naam is Michiel de Boer. Meester Michiel werkt net als meester Chris op maandag, dinsdag in groep E, op donderdag en vrijdag in groep F en op de woensdag wisselend in groep E of F. Wij wensen meester Chris veel plezier op de Wyken en meester Michiel veel plezier op WetterWille.

In deze nieuwsbrief stelt meester Michiel zich aan u voor.

 

Vorig schooljaar hebben we een fancy fair georganiseerd waarbij de opbrengst, € 1000 gebruikt gaat worden om het schoolplein op te knappen. De afgelopen weken is in alle groepen keihard gewerkt om allerlei ideeën te verzamelen voor het plein. Ook zijn er al voorwerpen gemaakt door de leerlingen en afspraken gemaakt met leveranciers. Als het plan definitief is gaan we u op de hoogte brengen in deze nieuwsbrief.